Workshop: Veselé vánočkování

Na štědrovečerním stole nesmí chybět – nadýchaná a vláčná vánočka, která voní po másle a na jazyku se úplně rozplývá. Nejen, že na takovou dostanete osvědčený recept, ale navíc se naučíte postup krok za krokem, aby se zaručeně povedla.

Workshop vánočkování se hodí i pro ty, kteří svůj oblíbený recept na vánočku už mají. Nebuďte při pečení zavření sami doma – přijďte si upéct vánočku k nám na farmu. Vyměníte si zkušenosti i recepty, naučíte se nové fígle a užijete si předvánoční atmosféru ve voňavé pekárně. Kromě vánočky si upečete také kvasový chléb.

  • víkendový workshop

  • recepty a shrnutí kurzu v tištěné podobě

Přihlásit se

Co se na workshopu naučíte?

Bezkonkurenční vánočku upečete jedině z kvalitních surovin, proto se nejdříve naučíte, jak je vybrat. A pak už se pustíte do práce! Pod dohledem našeho mistra pekaře zaděláte těsto, osaháte si jeho správnou konzistenci a dozvíte se, jak přizpůsobit dobu kynutí odlišným podmínkám.

Naučíte se uplést vánočku z různého počtu pramenů a správně nastavit troubu. Nebudou chybět ani triky, jak zajistit, aby držela tvar. Výsledek? Krásná zlatavá vánočka, která provoní celý dům.

Domů si odnesete vlastnoručně upečenou vánočku – tak dobrou, že do Vánoc nejspíš nevydrží. Ale nevadí, přibalíme vám i recept, ať se do pečení hned můžete pustit znovu.

Obsah workshopu v kostce

  • výběr surovin na pečení

  • zadělávání těsta

  • kynutí těsta

  • správná konzistence těsta

  • pletení vánočky

  • nastavení trouby

  • časté chyby a řešení problémů při pečení

  • BONUS: pečení kváskového chleba

BONUS: Pečení kvasového chleba

Vánočkou to nekončí! Během víkendového workshopu si upečete také kvasový chléb. Dozvíte se, proč je tradiční český chléb s třístupňovým vedením kvasu lépe stravitelný a výživově bohatší než běžný konzumní chléb. Naučíte se, jak založit a vést drobenku – kvásek a upečete si chutný chléb s křupavou kůrkou. Po workshopu budete vyzbrojeni základními znalostmi a dovednostmi pro domácí pečení chleba.

Podmínky a přihlášení na workshop

Volné termíny:

  • pátek 08. 12. – neděle 10. 12. 2023

Workshop probíhá od pátku 19 hod. do neděle 10 hod.

Maximální kapacita je 12 osob.

Cena workshopu je 2 900 Kč/osobu.

V ceně je zahrnuto:

  • víkendový workshop

  • malé vánoční pohoštění ze Samotoče

  • recepty a shrnutí kurzu v tištěné podobě

Rezervujte si vybraný termín pomocí formuláře. Do e-mailu dostanete potvrzení s výzvou k úhradě zálohy ve výši 900 Kč. Přihláška je závazná až po uhrazení zálohy. Doplatek uhradíte na místě nebo můžete zaplatit celou částku předem.

Udělejte radost také svým blízkým a darujte jim poukaz na workshop pečení vánočky – zakoupíte ho v e-shopu.

Přihlásit se na workshop

Pobyt na farmě včetně workshopu

Dejte si před Vánoci restart v přírodě. Spojte workshop pečení vánočky s pobytem na naší farmě. V prosinci je tu úžasný klid – na předvánoční shon snadno zapomenete. Vůně pekárny vás naladí na pohodovou vánoční atmosféru.

Pro účastníky workshopu máme speciální nabídku na víkendový pobyt. Zúčastníte se workshopu a ještě vám zbyde čas na prozkoumání farmy, ochutnávku našich dalších produktů nebo výlety do okolí.

Nabídka obsahuje:

  • apartmán až pro 4 osoby na 2 noci (pátek–neděle)

  • účast na workshopu pro 1 osobu

  • cena: 5 900 Kč (další osoba na workshopu za příplatek 900 Kč)

Kde se workshopy konají

Adresa: Kozákov 12,
512 63 Radostná pod Kozákovem

Máte další dotazy? Pošlete nám je do e-mailu schranka@otakarovafarma.cz nebo zavolejte na +420 776 600 078. S radostí vám vysvětlíme, jak bude workshop probíhat a hned vám na něm zarezervujeme místo.